OČKOVÁNÍ PROTI CHŘIPCE a 3. DÁVKY PROTI COVIDU

05.09.2021 19:00

OČKOVÁNÍ PROTI CHŘIPCE 

Cca od poloviny října začneme očkovat proti chřipce vakcínou Vaxigrip tetra. Prosím všechny zájemce, aby nás e- mailem zkontaktovali, abychom zjistili zájem a případně doobjednali dostatečné množství vakcín. Prioritně budou očkovány rizikové skupiny- osoby nad 65 let a osoby se závažným chronickým onemocnění, pro které je je  očkování plně hrazené pojišťovnou.

Jedná se o tyto skupiny osob: 

- nad 65 let  

- po splenektomii a transplantaci krvetvorných buněk

-kteří trpí závažným farmakologicky řešeným onemocněním srdce a cév, dýchacích cest, ledvin nebo diabetem

Pro zájemce nesplňující uvedená kritéria  je cena vakcinace /včetně aplikace/ 528,- Kč.

Očkování je ideálně načasované na říjen/listopad, aby imutní ochrana vydržela i na případnou jarní vlnu. 

TŘETÍ DÁVKY PROTI COVIDU 

Dne 1.9. 2021 vydalo Ministerstvo zdravotnictví ČR rozhodnutí p  ovolující podání posilovací /třetí/ dávky proti covid-19. Dávka se aplikuje 8-12 měsíců od poslední /druhé dávky/. Prioritně mají být očkováni senioři 65+ a osoby s chronickým onemocněním s predispozicí k těžkému průběhu nemoci covid-19, zdravotníci.. Ale očkování je možné u každého, kdo o něj projeví zájem. Očkování je bezplatné.  V případě očkování v minulosti mRNA Vakcínou - Spikevax (Moderna) nebo Comirnaty (Pfizer) je doporučována stejná očkovací látka /ale v případě výpadku lze obě mRNA vakcíny nahradit/. V případě očkování v minulosti vektorovou vakcínou - Johnson nebo Vaxzevria (AstraZeneca) se podává jakákoliv mRNA vakcína. 

Očkováni třetí dávkou u nás v ordinaci mohou být i pacienti očkovaní v minulosti v očkovacích centrech a také neregistrovaní pacienti. 

Bližší informace najdete zde: www.mzcr.cz/wp-content/uploads/2021/09/Rozhodnuti-o-docasnem-povoleni-pouziti-registrovanych-lecivych-pripravku-Comirnaty-a-Spikevax-posilovaci-davka.pdf?fbclid=IwAR2yf8t_9Tb8-IlaDmmf7asNcLeaDv0-85ruX3inEYYg-NBVMQgJJ8ZMIIQ 

 


Kontakt

MUDr.Jana Šmídová

Mrštíkova 878/15
Hradec Králové
500 09

https://my.medevio.cz/mudr-smidova
Tel. 495262853